JazzyBIT, de la primele concerte, la albumul Touch The Sky

January 26, 2014   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

JazzyBIT se preăteau în urmă cu doi ani de primele concerte. Scriam atunci, că un nou trio timişorean de jazz şu blues porneşte la drum cu câteva concerte la Timişoara, Arda şi Oradea. Peste mai puţin de o săptămâna, JazzyBIT vor lansa pe albumul de debut Touch The Sky printr-un concert la Sala de concerte a Colegiului Naţional Ion Vidu din Timişoara.

Poster-lansare-Touch-the-Sky--625x878

JazzyBIT e un trio instrumental de jazz, blues dar şi funk ori latin iar repertoriul lor e alcătuit din compoziţii proprii, variate stilistic şi dinamic, o parte dintre ele urmând să se regăseasc pe albumul Touch The Sky.

M-a surprins plăcut să văd că o trupă nouă pleacă la drum cu o pregătire logistică atât de bună, cu concerte organizate în mai multe oraşe pe care le şi anunţă în presă.

Touch The Sky este primul album lansat de Teodor Pop (pian), Mihai Moldoveanu (chitară bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuţie) adică JazzyBIT, include 10 piese înregistrate de Uţu Pascu şi Octavian Horvath în studioul Audio TM din Timişoara. La detalii tehnice ar mai fi de menţionat că albumul a fost mixat de Uţu Pascu, grafica îi aparţine Alexandrei Ardelean în timp ce fotografiile au fost realizate de Hannelore Moldoveanu.

Concertul de la Liceul de muzică Ion Vidu din Timişoara are loc aşadar duminică, pe 2 februarie 2014, de la ora 19, şi va fi prezentat e scriitorul Andrei Cherăscu. Biletele vor se vor găsi la intrare la preţul de 25 de lei cu tot cu CD sau 15 lei fără CD. Albumul Touch The Sky va fi disponibil în seara evenimentului la preţul de 20 de lei.

JazzyBIT au susţinut o mulţime de concerte pe scenele unora din cele mai importante festivaluri din România, Gărâna Jazz Festival, Câmpina Jazz Rock Festival, Sibiu International Jazz Festival, Târgu Mureș International Student Jazz Festival, Roland Jazz Festival in Sângeorz-Băi, Timișoara Capital Jazz Festival, Alba Jazz Festival and Green Hours International Jazz Festival.

Trupa a fost nominalizată la Gala Premiilor Jazz pe 2013 organizate de Fundaţia Muzza. Pe aceeşi listă se mai află şi alţi reprezentanţi ai jazz-ului din Timişoara, Mariu Giura, Sebastian Spanache Trio şi Liviu Butoi.

Îi puteţi urmări pe JazzyBIT pe jazzybit.ro sau pe facebook/JazzyBIT.Band. Alte detalii despre aflăm de la Teodor Pop în interviul realizat de Nebuloasa (una din organizatoarele Timisoara Brands Tour) sau de la Mihai Moldoveanu într-un interviu pentru voceatimisului.ro.

JazzyBIT e una din trupele despre care am tot scris, dar pe care n-am ajuns să le văd live, cine ştie poate în 2014 se întâmplă şi asta. Până atunci, pe cei din Timişoara vă invit duminica viitoare la sala de la Ion Vidu pentru lansarea primului album JazzyBITTouch The Sky.

2 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.