Concert Kwoon – post-rock francez în Kulturhaus (poveşti şi poze)

November 26, 2011   /   byCitadinul  / Categories :  Evenimente

Concertul Kwoon a fost al doilea eveniment din seria Kruna, organizată de Kogaionon şi DonisArt în toamna asta în Kulturhaus din Bucureşti. Au mai cântat în acelaşi context Altar of Plagues care nu sunt pe stilul meu, şi va mai veni, în decembrie, Rome, care mă tentează.

Kwoon sunt nişte băieţi din Paris de care am auzit anul trecut pe când scriam de concertul organizat tot de DonisArt. În perioada respectivă dădusem şi peste Neige şi francofonul din mine a fost încântat de faptul că şi în spaţiul respectiv se face astfel de muzică.

Kwoon cântă post-rock, iar numele înseamnă în chineză “Kwoon”,  încăpere în care se practică antrenamentele la karate (termenul japonez DOJO e mult mai cunoscut, şi nu, nu ştiu dacă oamenii fac karate sau nu).

În ziua Kwoon am trecut peste răceală şi alte probleme şi undeva în jur de ora 20 am ajuns împreună cu Alexandra (cea care a realizat pozele de mai jos) în Kulturhaus. Din păcate n-am fost pe fază şi am ratat standul cu tricouri, albume şi ce o mai fi fost pe acolo, grăbindu-ne spre sala de concert deci am rămas fără tricou.

Kruna 2 i-a ţinut pe scenă pe cei de la Kwoon mai bine de o oră, începând cu Ouverture , Schizo, Jellyfish… si s-a încheiat cu nouă versiune a I lived on the Moon, cu videoclipul proiectat si cu Bird, una din piesele geniale de pe noul material. Au revenit pentru bis cu Ayron Norya, cu care au mers până la sfârşitul muzicii. Imaginile de mai jos sunt elocvente.

Nu mă voi lansa aici în consideraţii legate de prestaţia celor cinci muzicieni, au făcut-o cei de la Kogaionon.


A fost un concert foarte reuşit, locaţia a oferit un cadru potrivit cu numărul asistenţei şi o acustică bună. Luminile i-au pus în dificultate pe fotografi, dar asta face parte din farmecul meseriei.

Mi-a plăcut să văd oameni de vârste destul de diferite trăind timp de mai bine de o oră muzica oferită de cinci artişti dedicaţi. Experienţa de concert în club, fără băieţi în albastru în faţa scenei e într-adevăr una deosebită. Recunosc că nu am idee cam care e numărul de spectatori care au fost la Kruna 1 sau la concertul Kwoon de anul trecut, dar cred că şi din punctul ăsta de vedere a fost un concert reuşit.

La o prima analiza mie mi s-a părut destul de restrânsă asistenţa, dar cred că ăsta e publicul Kwoon, nu neapărat în România, pentru că am înţeles că şi prin alte părţi cam tot aşa stau lucrurile.

În definitiv, Kwoon au cântat nu demult si in FNAC, un fel de Cărtureşti francez şi poate că tot farmecul lor e faptul că poţi fi la 2 metri de ei şi că după concert poţi sta cu ei la o poveste.

Kruna 2 – Kwoon e deja istorie, de fapt cam bate la uşă Kruna 3 – Rome, care sunt convins că va fi o altă experienţă deosebită.

Chiar ieri Kogaionon au publicat un interviu cu Jerome Reuter,  care ne spune una alta despre ce va fi pe 3 decembrie la Kruna 3.

Enjoy!

6 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.